Třešně podporují štítnou žlázu a upravují nespavost

01.06.2012 01:16

V tomto období se již schyluje k první úrodě třešní.

Neváhejte proto a užijte si tento dar, který je plnohodnotnou potravinou s léčivými účinky.

Pokud se vám nepodaří vaši úrodu zkonzumovat můžete třešně odšťavnit nebo usušit. Pro tento způsob doporučuji koupit odpeckovač třešní.

Nemusíte ani vyhazovat stopky. Pro ty, kdo konzumují čaje zde jeden recept: Stopky třešní po uschnutí jemně opražíme buď na těžké pánvi na velmi mírném plameni nebo v troubě při velmi nízké teplotě. Jemně opražené stopky vložíme do hrnce nebo konvice s vodou a pár minut vaříme. Tento čaj má velmi zajímavou chuť s třešňovou vůní, ráda na něj vzpomínám.

 

 

 

 

TŘEŠNĚ obsahují velmi významné množství JÓDU a jsou skvělým jídlem pro lidi s nerovnováhou či onemocněním štítné žlázy, bolestmi páteře a pro těhotné ženy.

TŘEŠNĚ dále mají 80% vody, vit. B, C a E, železo, vápník, hořčík, zinek, draslík a fosfor.

Draslík pomáhá snižovat krevní tlak.

TŘEŠNĚ obsahují barvivo antokyan které společně se zinkem a vitamínem C obnovuje vazivové tkáně.

Také odstraňují volné radikály, podporují zdravý stav pokožky a OMLAZUJÍ ji.

 

TŘEŠNĚ podporují vylučování vody z těla a tím snižování tělesné váhy.

Podporují imunitu a mentální svěžest, správnou funkci nervů, zdravý vývoj kostí a zubů.

Regulují trávení, odstraňují zácpu a detoxikují.

Mají protizánětlivé účinky, snižují horečku a léčí chudokrevnost.

 

TŘEŠŇOVÁ ŠŤÁVA, jak se při nedávné studii ukázalo, zlepšuje kvalitu a délku spánku.

Obsahuje totiž melatonin, který stačí na to, aby ovlivnil spánek a reguloval chronobiologické rytmy.

 

Autor: Marie Špačková

Zdroj: www.jajsem.com

Zdroj informací pro tento článek: www.naturalnews.com

Zpět